activiteiten Philatelistenclub Tiel

filatelistische vorming: cursus BFF

Veel verzamelaars gaan bij het opzetten van hun verzameling vooral uit van wat er in de postzegelcatalogus staat, en/of zij laten zich leiden door de inhoud van het voordrukalbum. Daar is natuurlijk helemaal niets op tegen.

Maar … verzamelaars die zich verder willen verdiepen in de filatelie, moeten ook op zoek naar meer informatie; niet alleen over het onderwerp van de verzameling, maar ook over de verzamelwaardigheid van verschillende postale elementen die in een filatelistische verzameling kunnen voorkomen. Voor hen organiseert de Philatelistenclub Tiel de cursus Begeleiding bij Filatelie (BBF).

In vijf à zes cursusavonden - gespreid over ongeveer een jaar - komen allerlei mogelijkheden voor het opzetten van een verzameling aan bod, vooral gerelateerd aan de interessegebieden van de cursisten. Hierbij wordt als uitgangspunt altijd het door de cursist gekozen onderwerp en de ontwikkeling van zijn of haar verzameling genomen. De cursus kan zelfs leiden tot het ontwikkelen van een kleine tentoonstellingsverzameling van 12 tot 15 albumbladen, de z.g. éénkader verzameling.

De cursus BBF wordt gegeven door twee bestuursleden van de vereniging die hiervoor een opleiding hebben gevolgd bij de NBFV (Nederlandse Bond van Filatelisten-Verenigingen).

Het cursusmateriaal, in boekvorm of op CD ROM, is tegen kostprijs te verkrijgen bij aanvang van de cursus. Aan de cursus zelf zijn voor leden van de Philatelistenclub Tiel geen kosten verbonden.

Voor verdere informatie en/of aanmelding: B.C. van Oort, voorzitter